Pensioenopbouw gefinancierd met uw RIZIV-toelage

Heeft u recht op een RIZIV-toelage? Dan kunt u deze inzetten ter financiering van een verzekering die u voorziet van uitkering bij pensioen, overlijden of eventuele invaliditeit.

Maak een afspraak

Pensioenopbouw medische vrije beroepers

Ben u arts, tandarts, apotheker, kinesist, logopedist of zelfstandig verpleegkundige en toegetreden tot de nationale akkoorden van het RIZIV? Dan heeft u recht op een jaarlijkse financiële toelage. Die kunt u gebruiken ter financiering van een sociale pensioenspaarverzekering of een verzekering gewaarborgd inkomen.

Waarom is een RIZIV-contract iets voor u?

Als geconventioneerd dokter, tandarts, apotheker, kinesitherapeut, logopedist of zelfstandige verpleegkundige kunt u elk jaar een RIZIV-toelage aanvragen en storten in een RIZIV-contract. Dan krijgt u een mooi voorzorgplan op maat. Dat kost u niets, maar het levert u wel een comfortabel aanvullend pensioenkapitaal op. U kunt bovendien kiezen om uw gezin extra te beschermen bij overlijden of arbeidsongeschiktheid.

U kunt vrij kiezen hoe u uw RIZIV-toelage besteedt: aan de opbouw van een aanvullend pensioen en/of aan een aantal aanvullende waarborgen zoals een aanvullende overlijdensdekking, een overlijdensdekking na ongeval, een aanvullende dekking tegen arbeidsongeschiktheid na een ongeval of ziekte.

U kunt uw RIZIV-contract probleemloos cumuleren met een VAPZ, een individuele pensioentoezegging (als u uw activiteit uitoefent via een vennootschap), pensioensparen of langetermijnsparen.

U geniet een gewaarborgd rendement: de rentevoet die van toepassing is op het moment van de storting, blijft voor die storting gegarandeerd tot het einde van het contract. Het rendement wordt eventueel aangevuld met een winstdeling. Er wordt geen premietaks ingehouden op de stortingen in uw RIZIV-contract.

Kiest u voor KBC-Life Pension Plan – RIZIV, dan wordt 90 % van de gestorte premie gebruikt voor pensioenvorming en eventueel de aanvullende waarborg overlijden. De overige 10% gaat naar vier solidariteitsprestaties die zorgen voor extra bescherming:

  • Financiering van de opbouw van het aanvullend pensioen bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of ongeval
  • Financiering van de opbouw van het aanvullend pensioen bij invaliditeit door ziekte of ongeval
  • Financiering van de opbouw van het aanvullend pensioen en extra vergoeding bij moederschapsrust
  • Vergoeding van inkomensverlies bij invaliditeit door ziekte of ongeval onder de vorm van een rente

De extra waarborgen van het KBC-Life Pension Plan – RIZIV zijn mooi meegenomen, maar blijven relatief beperkt. Een degelijke verzekering gewaarborgd inkomen blijft daarom voor elke zelfstandige een absolute must.

Hoe kunnen we u helpen? Neem contact op met uw AREGO specialist.

Uw voordelen

  • Extra pensioen betaald door het RIZIV
  • Gewaarborgd rendement
  • Extra bescherming
  • Solidariteit bij tegenslag

Arego specialist

Tim Thijs

Mail 0495 50 40 74

Tim Coumans

Mail 011 46 20 27

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!