Kies uw medische aanpak

Verblijven in het ziekenhuis of medische verzorging kan veel geld kosten. Een hospitalisatieverzekering is de ideale aanvulling op de beperkte tussenkomst van een ziekenfonds.

Hospitalisatieverzekering

Een hospitalisatieverzekering is geen overbodige luxe, want bij een ziekenhuisopname kan uw factuur aardig oplopen. Uw ziekenfonds vergoedt een deel van de kosten die u voor medische zorg betaalt. Toch blijft er nog een groot deel ten laste van uzelf. De hospitalisatieverzekering neemt die financiële zorg weg.

Eén op de drie gezinnen heeft jaarlijks te maken met een ziekenhuisopname. En het ziekenfonds betaalt slechts een deel van uw kosten terug. Precies daarom is er een hospitalisatieverzekering. Deze beschermt uw ganse gezin tegen mogelijke financiële tegenslagen.

Omvang van de dekking

Eénpersoonskamer

Als de verzekerde kiest voor de waarborg éénpersoonskamer voorziet de hospitalisatieverzekering in de volledige terugbetaling van de gewaarborgde kosten bij een ziekenhuisopname wegens ziekte, ongeval of bevalling, aanvullend op de wettelijke ziekteverzekering. Ook de kosten voor ambulante medische zorgen worden vergoed als de verzekerde lijdt aan een zware ziekte uit de uitgebreide lijst van zware ziektes, zoals onder meer kanker, dementie, MS en diabetes.

Bij opname in één van de dure ziekenhuizen vermeld in de bijzondere voorwaarden van de polis blijft 50% van het persoonlijk aandeel ten laste van de verzekerde als hij voor een kamer met supplementen voor de patiënt heeft gekozen. Deze beperking geldt niet indien gekozen wordt voor een waarborg twee- of meerpersoonskamer, maar de verzekerde, omwille van medische redenen, in een eenpersoonskamer verblijft.

Twee- of meerpersoonskamer

Als de verzekerde kiest voor de waarborg twee- of meerpersoonskamer, worden nog steeds de reële kosten vergoed bij opname in een twee- of meerpersoonskamer. Kiest de verzekerde voor een opname in een eenpersoonskamer, dan zal slechts een forfaitaire vergoeding per dag worden uitgekeerd, met een maximum van de werkelijke factuur. Bij een medisch noodzakelijk verblijf in een eenpersoonskamer geldt deze forfaitaire regeling niet.

De keuze voor deze waarborg twee- of meerpersoonskamer geeft recht op een belangrijke korting op de premie.

Voor en na opname

Tijdens een periode van twee maanden voor het begin van een verzekerde opname en zes maanden na het beëindigen ervan, worden ook de kosten vergoed voor ambulante medische verzorging die rechtstreeks in verband staat met de aandoening waarvoor men in het ziekenhuis opgenomen was.

Gratis Assurcard en eenvoudige afhandeling

Als u de Hospitalisatieverzekering ondertekent, krijgt u een Assurcard. Zo hoeft u in ziekenhuizen die met het systeem werken geen facturen meer te betalen. Na contactname met de opnamedienst, regelt de verzekeraar de betaling van de gewaarborgde kosten rechtstreeks met het ziekenhuis. Of u neemt contact op met ons op…

Ontdek de KBC Hospitalisatieverzekering en contacteer een van onze adviseurs.

Spaar voor uw hospitalisatiepremies

Vaak worden de premies voor een hospitalisatieverzekering duurder naarmate u ouder wordt. Door een reserve op te bouwen in een hospitalisatieplan kunt u die duurdere premies voor uw KBC Hospitalisatieverzekering vanuit de reserve laten betalen. Zo beperkt u de inspanning voor het betalen van die dure premies op latere leeftijd tot een minimum.

Ook als u nu een collectieve hospitalisatieverzekering hebt via uw werkgever, is een hospitalisatieplan zeker nuttig. Valt uw collectieve verzekering weg, dan bent u toch zeker dat u een betaalbare hospitalisatieverzekering bij KBC Verzekeringen behoudt… Levenslang!

Ontdek op welke manier het KBC-Hospitalisatieplan voor u een ideale oplossing biedt! Neem contact op met een van onze adviseurs.

Hoe kunnen we u helpen? Neem contact op met uw AREGO specialist.

Uw voordelen

  • Geen leeftijdsgrens
  • Voordelige premie
  • Beperkte wachttijd
  • Vlotte uitbetaling
  • Uitstekende service

Arego specialist

Tim Thijs

Mail 0495 50 40 74

Peter Fransen

Mail 0472 91 95 44

Tim Coumans

Mail 011 46 20 27

Lieve Vos

Mail 011 46 20 31

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!