Een ongeval tijdens uw privé leven

U struikelt en valt thuis van de trap. U komt zwaar ten val met de fiets of u raakt gewond bij een auto-ongeluk,... Na een ongeval zijn er altijd medische en andere kosten die uw ziekenfonds en hospitalisatieverzekering niet terugbetalen.

Maak een afspraak

Ongevallenverzekering

Dagelijks komen ongevallen in de krant of op het nieuws. We beseffen of geloven niet dat het ons of onze familie kan overkomen. We zijn ons vaak onvoldoende bewust van dit risico en daardoor vergeten we vaak onszelf en onze kinderen tegen ongevallen te verzekeren.

En vergeet niet dat een ongeval in uw privéleven een grote impact kan hebben op uw financiële situatie. Als er geen aansprakelijke partij is om u te vergoeden, moet u zelf voor alle gevolgen opdraaien. En als u de kostwinner bent, kan zo’n ongeval financieel zwaar doorwegen. Met een ongevallenverzekering kunt u deze risico’s verzekeren.

Welke verzekeringen kunt u sluiten?

Verzekering lichamelijke ongevallen privéleven

Vanaf het moment dat u actief bent, kunt u een ongeval krijgen en gewond raken. Thuis, in het verkeer, op school, op reis of tijdens het sporten. Met de Verzekering lichamelijke ongevallen privéleven kunt u die risico’s verzekeren. De verzekering lichamelijke ongevallen privéleven is van alle ongevallenverzekeringen, de verzekering met het ruimste toepassingsgebied: ongevallen thuis, in het verkeer, op school, op reis en tijdens het sporten. We vergoeden de kosten voor geneeskundige verzorging alsook andere uitgaven ten gevolge van het ongeval: de aanverwante medische kosten, een vergoeding bij blijvende invaliditeit, een bijkomende financiële vergoeding bij ernstige blijvende letsels en financiële steun voor uw nabestaanden als u overlijdt.

Ongevallen die gebeuren tijdens uw beroepsleven zijn niet verzekerd. Ook worden een aantal activiteiten niet standaard verzekerd: winstgevende sportbeoefening en trainingen die daarvoor nodig zijn, sommige sporten die u in competitieverband beoefent zoals gevechtssporten, skiën, gemotoriseerde sporten… Ongevallen die opzettelijk of door een zware fout worden veroorzaakt, verzekeren we niet voor plus 16-jarigen, zoals ongevallen te wijten aan dronkenschap of aan een gelijkaardige toestand die het gevolg is van het gebruik van andere producten dan alcoholische dranken.

Doet u aan alpinisme, diepzeeduiken, speleologie, valschermspringen of deltavliegen? Rijdt u met een motor van 50cc of meer? Dankzij een bijkomende premie kunt u zich ook voor deze activiteiten verzekeren.

Als u één kind verzekert in deze verzekering, zijn meteen alle kinderen van uw gezin verzekerd. En dan zijn ook de jonge (< 14 jaar) speelkameraadjes van uw inwonende kinderen mee verzekerd voor hun medische kosten, als u toezicht op ze uitoefent.

Verzekering lichamelijke ongevallen verkeer

De verzekering lichamelijke ongevallen verkeer is beperkt tot verkeersongevallen. U kunt een beroep doen op deze verzekering voor de medische kosten van u en uw gezinsleden na een verkeersongeval wanneer u een motorrijtuig tot 3,5 ton bestuurt dat u niet gebruikt voor openbaar of betaald personenvervoer. Ongevallen met motorfietsen zijn niet verzekerd. Ook bent u verzekerd voor een ongeval dat u overkomt op de openbare weg als voetganger, fietser of gebruiker van een ander voertuig dat geen motorrijtuig is (vb. step), als carpooler en passagier in een wagen, als passagier in trein, tram, bus en taxi. U krijgt ook financiële tegemoetkomingen voor andere uitgaven na uw ongeval: de aanverwante medische kosten, een vergoeding bij blijvende invaliditeit, een bijkomende financiële vergoeding bij ernstige blijvende letsels en financiële steun voor uw nabestaanden als u overlijdt.

Verzekering lichamelijke ongevallen kleinkinderen

Uw kleinkinderen betekenen veel voor u. U zorgt voor oppas, u haalt ze af van school, neemt ze mee naar een pretpark en soms logeren ze bij u. Maar kinderen klimmen overal op en onder, vergeten de verkeersregels, stoten van alles om en staan niet stil bij alledaagse gevaren. U mag er niet aan denken wat er allemaal kan gebeuren. De Verzekering lichamelijke ongevallen kleinkinderen biedt u de zekerheid dat u voor uw kleinkinderen de nodige medische verzorging kunt betalen als hen iets overkomt, zolang uw kleinkind onder uw toezicht staat en de ouders niet zelf aanwezig zijn.

Bestuurdersverzekering

Een ongeval onderweg, het is soms snel gebeurd. Uw wagen is goed verzekerd. Maar wat met uzelf? Wist u dat u als bestuurder niet verzekerd bent voor uw lichamelijke letsels bij een ongeval waaraan u schuld hebt? De kosten die daaruit volgen, kunnen nochtans hoog oplopen. Ook als u geen schuld hebt en de tegenpartij zijn aansprakelijkheid betwist, bent u via deze dekking verzekerd.

Vergeet deze waarborg daarom zeker toe te voegen aan uw autoverzekering. Of u kiest voor één van bovenstaande formules.

Wat is verzekerd?

We vergoeden de kosten voor de medische verzorging ten gevolge van het ongeval. Maar we vergoeden ook andere uitgaven ten gevolge van het ongeval:

  • De aanverwante kosten, zoals kosten voor aangepast vervoer als u verzorgd moet worden in het ziekenhuis, opsporings- en reddingkosten als u verdwaald of vermist bent, enz.
  • Een ruime vergoeding van uw blijvende letsels
  • Financiële steun voor uw nabestaanden als u overlijdt

U kunt kiezen tussen verschillende reeksen dekkingen en bedragen. De vergoedingen hangen niet af van elke discussie over de aansprakelijkheid. Wilt u de klok rond bescherming bij een ongeval in uw privéleven, zowel thuis als op vakantie, in het verkeer, bij het sporten of klussen, dan hebben we een andere oplossing, de ongevallenverzekering privéleven.

Hoe kunnen we u helpen? Neem contact op met uw AREGO specialist.

Uw voordelen

  • U krijgt snel een vergoeding
  • Ook voor uw (klein)kinderen
  • U bent echt overal verzekerd
  • Ervaren schaderegelaars

Arego specialist

An Buteneers

Mail 011 46 20 25

Yves Bogers

Mail 011 46 20 29

Michelle Tielens

Mail 011 46 20 35

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!