Een ongeval tijdens uw privé leven

U struikelt en valt thuis van de trap. U verbrandt zich tijdens het koken aan het fornuis. U komt zwaar ten val met de fiets,... Na een ongeval zijn er altijd medische en andere kosten die uw ziekenfonds en hospitalisatieverzekering niet terugbetalen.

Maak een afspraak

Ongevallenverzekering

Dagelijks komen ongevallen in de krant of op het nieuws. We beseffen of geloven niet dat het ons of onze familie kan overkomen. We zijn ons vaak onvoldoende bewust van dit risico en daardoor vergeten we vaak onszelf en onze kinderen tegen ongevallen te verzekeren.

Een ongeval in uw privéleven kan immers een grote impact hebben op uw financiële situatie. Als er geen aansprakelijke partij is om u te vergoeden, moet u zelf voor alle gevolgen opdraaien. En als u de kostwinner bent, kan zo’n ongeval financieel zwaar doorwegen. Met een ongevallenverzekering kunt u deze risico’s verzekeren.

Welke verzekeringen kunt u sluiten?

Verzekering lichamelijke ongevallen privéleven

Vanaf het moment dat u actief bent, kunt u een ongeval krijgen en gewond raken. Thuis, in het verkeer, op school, op reis of tijdens het sporten. Met de Verzekering lichamelijke ongevallen privéleven kunt u die risico’s verzekeren.

De verzekering lichamelijke ongevallen privéleven is van alle ongevallenverzekeringen, de verzekering met het ruimste toepassingsgebied: ongevallen thuis, in het verkeer, op school, op reis en tijdens het sporten.

We vergoeden de kosten voor geneeskundige verzorging die nodig is na het ongeval. Maar we vergoeden ook andere uitgaven ten gevolge van het ongeval: de aanverwante medische kosten, een vergoeding bij blijvende invaliditeit, een bijkomende financiële vergoeding bij ernstige blijvende letsels en financiële steun voor uw nabestaanden als u overlijdt.

Ongevallen die gebeuren tijdens uw beroepsleven zijn niet verzekerd. Ook worden een aantal activiteiten niet standaard verzekerd: winstgevende sportbeoefening en trainingen die daarvoor nodig zijn, sommige sporten die u in competitieverband beoefent zoals gevechtssporten, skiën , gemotoriseerde sporten… Ongevallen die opzettelijk of door een zware fout worden veroorzaakt, verzekeren we niet voor plus 16-jarigen, zoals ongevallen te wijten aan dronkenschap of aan een gelijkaardige toestand die het gevolg is van het gebruik van andere producten dan alcoholische dranken.

Doet u aan alpinisme, diepzeeduiken, speleologie, valschermspringen of deltavliegen? Rijdt u met een motor van 50cc of meer? Dankzij een bijkomende premie kunt u zich ook voor deze activiteiten verzekeren.

Als u één kind verzekert in deze verzekering, zijn meteen alle kinderen van uw gezin verzekerd. En dan zijn ook de jonge (< 14 jaar) speelkameraadjes van uw inwonende kinderen meeverzekerd voor hun medische kosten, als u toezicht op ze uitoefent. Deze verzekering blijft lopen tot de eerste vervaldag na uw 75ste verjaardag.

Verzekering lichamelijke ongevallen verkeer

De verzekering lichamelijke ongevallen verkeer is beperkt tot verkeersongevallen.

U kunt een beroep doen op deze verzekering voor de medische kosten van u en uw gezinsleden na een verkeersongeval wanneer u een motorrijtuig tot 3,5 ton bestuurt dat u niet gebruikt voor openbaar of betaald personenvervoer. Ongevallen met motorfietsen zijn niet verzekerd.

Dankzij een bijkomende premie bent u ook voor andere verkeersongevallen verzekerd: als voetganger en fietser op de openbare weg, als carpooler en passagier in een wagen, als passagier in trein, tram, bus en taxi.

U krijgt ook financiële tegemoetkomingen voor andere uitgaven na uw ongeval: de aanverwante medische kosten, een vergoeding bij blijvende invaliditeit, een bijkomende financiële vergoeding bij ernstige blijvende letsels en financiële steun voor uw nabestaanden als u overlijdt.

Verzekering lichamelijke ongevallen privéleven, uitgezonderd verkeer

Autobestuurders, fietsers, voetgangers en motorrijders nemen allemaal dagelijks deel aan het verkeer. En soms sluiten zij een speciale verzekering voor ongevallen die hen dan kunnen overkomen. Als u zo’n verzekering hebt, dan bent u misschien in vele andere situaties niet verzekerd.

De Verzekering lichamelijke ongevallen privéleven, uitgezonderd verkeer, is dan de ideale aanvulling. Zo bent u ook thuis, op school, op reis of in de sportclub verzekerd als u een ongeval krijgt.

Verzekering lichamelijke ongevallen kleinkinderen

Uw kleinkinderen betekenen veel voor u. U zorgt voor oppas, u haalt ze af van school, neemt ze mee naar een pretpark en soms logeren ze bij u. Maar kinderen klimmen overal op en onder, vergeten de verkeersregels, stoten van alles om en staan niet stil bij alledaagse gevaren. U mag er niet aan denken wat er allemaal kan gebeuren.

De Verzekering lichamelijke ongevallen kleinkinderen biedt u de zekerheid dat u voor uw kleinkinderen de nodige medische verzorging kunt betalen als hen iets overkomt.

Hoe kunnen we u helpen? Neem contact op met uw AREGO specialist.

De voordelen

  • U krijgt snel een vergoeding
  • Ook voor uw (klein)kinderen
  • U bent echt overal verzekerd

Arego specialist

An Buteneers

Mail 011 46 20 25

Lieve Vos

Mail 011 46 20 31

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!