Uw wagen verzekeren

Heeft u net een nieuwe auto gekocht? Zorgt u voor de juiste bescherming van uw investering?

Maak een afspraak

Omniumverzekering

Een omniumverzekering voor de auto is niet verplicht, maar kan zeer goed van pas komen. De basisidee van de omniumverzekering alle risico’s van AREGO is dat u voor elke beschadiging van uw auto zult worden vergoed, zelfs al hebt u er zelf schuld aan. En bij de formules die wij aanbieden, ligt de vergoeding bij diefstal of bij een totaal verlies na een ongeval vaak hoger.

Indien u kiest voor onze formule gedeeltelijke omnium is de dekking beperkter. U kunt niet op die verzekering terugvallen bij een ongeval waarbij u in fout bent, als de tegenpartij onbekend is of als er sprake is van vandalisme of bij betwiste aansprakelijkheid. Maar het is een mogelijke tussenoplossing indien u na het verstrijken van de omniumverzekering alle risico’s toch nog in bepaalde gevallen een vergoeding wilt kunnen krijgen voor uw eigen materiële schade.

Omniumverzekering alle risico’s

Een nieuwe of tweedehandsauto kopen is een hele investering. Wilt u niet wakker liggen van de financiële gevolgen van een schadegeval? Kies dan voor de volledige omniumverzekering van KBC.

Wat is verzekerd?

Onze full omniumverzekering heeft standaard een uitgebreide dekking. We verzekeren elk schadegeval, tenzij dat op de beperkte lijst van niet-verzekerde gevallen staat.
Zijn bijvoorbeeld verzekerd:

 • Schade als gevolg van aanrijding, brand, glasbreuk, diefstal, vandalisme, natuurgeweld, marterschade, verkeerd tanken of botsing met loslopende dieren of vogels
 • Kosten voor de vervanging van sloten of het opnieuw programmeren van het vergrendelingssysteem na diefstal van uw sleutels
 • Kosten voor de vervanging van de nummerpla(a)t(en) en voor het duplicaat van het inschrijvingsbewijs en het gelijkvormigheidsattest bij een verzekerd schadegeval
 • Kosten voor medische verzorging als u gewond raakt bij een car- of homejacking
 • Terugbetaling van de Belasting op Inverkeerstelling (BIV) bij totaal verlies.

Krijg de volledige aankoopprijs terug

Kiest u voor onze formule dan betalen we bij totaal verlies of diefstal van uw voertuig de volledige aankoopprijs terug. En dat maar liefst tot 30 maanden na de aankoop. Tweedehandswagens die bij hun aankoop ouder zijn dan 36 maanden genieten van 12 maanden aankoopprijsgarantie.

Optie 10 % extra vergoeding

Kiest u voor de optie 10 % extra vergoeding, dan verhogen we bij totaal verlies of diefstal van uw voertuig de vergoeding met 10 %. Zonder enige verdere formaliteit. Na vijf jaar ontvangt u zo nog altijd 77 % van de prijs die u betaalde.

Volledige bijstand inbegrepen in onze omniumformule

 • Bijstand voor uw voertuig, inclusief pechbijstand (VAB-lidmaatschap)
 • 7 dagen vervangwagen in België na ongeval of pech en bij diefstal zelfs 15 dagen
 • Bijstand voor u en uw gezin en dit ongeachte het vervoermiddel waarmee u zich verplaatst

Kies een franchise die bij uw budget past

Keuze tussen 250 euro, 500 euro, 750 euro, 1.000 euro of 1.250 euro. Er geldt geen franchise bij brand, ook niet bij smeltschade door kortsluiting, ontploffing en bluswerkzaamheden, natuurgeweld, marterschade, vallen van luchtvaartuigen of delen ervan en botsing met vogels en loslopende dieren. Bij glasbreuk geldt een franchise van 250 euro, behalve als u kiest voor een aangeduide hersteller.

Extra voordelen

U krijgt bovendien een vergoeding tot 1.500 Euro voor de beschadiging van zaken die u in uw auto vervoert en die voor privégebruik dienen. Ook de fietsen op de fietsendrager en zaken in uw dakkoffer beschouwen we als vervoerde zaken. Daarnaast voorzien we een vergoeding voor de extra uitrusting van uw auto zoals een set winterbanden of een dakkoffer die u niet meer kan gebruiken door totaal verlies van uw auto. Tenslotte kunt u vanzelfsprekend ook rekenen op onze Arego Schadebeheerders die u bij schade met raad en daad bijstaan.

GEDEELTELIJKE OMNIUM

Wilt u meer zekerheid voor een oudere auto? Ook dan laten we u niet in de kou staan. Verzeker u voor veel voorkomende schade met de Gedeeltelijke Omniumverzekering van KBC.

Wat is verzekerd?

Met de Gedeeltelijke Omniumverzekering bent u verzekerd tegen onderstaande vaak voorkomende schades:

 • Schade ontstaan door brand, ontploffing of blussingswerken. Ook smeltschade als gevolg van kortsluiting valt daaronder;
 • Schade door natuurgeweld, zoals storm, blikseminslag, hagel, overstroming, enz.
 • Schade door aanrijding met wild of loslopende dieren. Ook marterschade is verzekerd;
 • Het breken of barsten van een autoruit. Ook van het doorzichtige deel van het dak;
 • Inbraak, diefstal en poging tot diefstal. Ook misbruik van vertrouwen is verzekerd;
 • Het vallen van luchtvaartuigen of delen ervan.

Bovendien betalen wij, zelfs als er geen schade is aan het verzekerde voertuig:

 • De kosten voor medische verzorging als u gewond raakt bij een car- of homejacking
 • De kosten voor de vervanging van sloten of het opnieuw programmeren van het vergrendelingssysteem na diefstal van uw sleutels
 • Kosten voor de vervanging van de nummerpla(a)t(en) en voor het duplicaat van het inschrijvingsbewijs en het gelijkvormigheidsattest bij een verzekerd schadegeval

Krijg de volledige aankoopprijs terug

Kiest u voor onze formule dan betalen we bij totaal verlies door een verzekerd schadegeval of diefstal van uw voertuig de volledige aankoopprijs terug. En dat maar liefst tot 30 maanden na de aankoop. Tweedehandswagens die bij hun aankoop ouder zijn dan 36 maanden genieten van 12 maanden aankoopprijsgarantie.

Optie 10 % extra vergoeding

Kiest u voor de optie 10 % extra vergoeding, dan verhogen we bij totaal verlies door een verzekerd schadegeval of diefstal van uw voertuig de vergoeding met 10 %. Zonder enige verdere formaliteit. Na vijf jaar ontvangt u zo nog altijd 77 % van de prijs die u betaalde.

Extra voordelen

Bij diefstal van uw voertuig krijgt u een vervangwagen in België voor maximum 30 dagen na elkaar alsook een vergoeding voor de extra uitrusting van uw auto zoals een set winterbanden of een dakkoffer die u niet meer kunt gebruiken door totaal verlies van uw auto. Tenslotte kunt u vanzelfsprekend ook rekenen op onze Arego Schadebeheerders die u bij schade met raad en daad bijstaan.

Hoe kunnen we u helpen? Neem contact op met uw AREGO specialist.

Uw voordelen

 • Bescherming op maat
 • Unieke formule
 • Optie 10 % extra vergoeding
 • 24/7 bijstand bij schade

Arego specialist

An Buteneers

Mail 011 46 20 25

Yves Bogers

Mail 011 46 20 29

Michelle Tielens

Mail 011 46 20 35

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!