Brandverzekering voor meer zekerheid

Achter elke woning zit een hele investering. En die investering wilt u beschermen. Dat doet u met de verzekering van de woning.

Maak een afspraak

Brandverzekering

De brandverzekering biedt een brede dekking voor uw huis of appartement, maar ook voor alle bijgebouwen, tuinhuisjes, terrassen, zwembaden en meer. Ook uw inhoud is ruim verzekerd, zelfs tegen diefstal indien u hiervoor kiest. Dankzij de extra opties kunt u onder andere ook uw tuin, zwembad, waardevolle juwelen of schilderijen nog beter verzekeren. We bieden u ruime waarborgen omdat we voor uw woning en uw inhoud alle mogelijke schadegevallen verzekeren die u niet vindt in onze beperkte lijst met uitsluitingen.

De verzekering van de woning

Wat is onder andere verzekerd?

 • Uw woning tegen ‘alle risico’s’: elke onverwachte beschadiging wordt vergoed. Tenzij de schade te wijten is aan een gebeurtenis die niet voor verzekering in aanmerking komt en die in de voorwaarden is vermeld.
 • Bij het gebouw horen ook alle bijgebouwen, tuinhuisjes, terrassen, zwembaden, tennisterreinen, opritten en andere vaste constructies.
 • Uw garage mag zich elders bevinden.
 • Als u een deel van de woning onderverhuurt, is de huurder meeverzekerd. Denk aan studentenkamers of een garage.
 • Wie op uw huis past tijdens uw afwezigheid is meeverzekerd als ze aansprakelijk zijn voor schade aan de woning.

Ook dit moet u zeker weten!

 • Preventie loont.
 • Contacteer bij schade altijd zo snel mogelijk uw AREGO schadebeheerder.
 • Maak gebruik van onze bijstand, 24 uur per dag. Na een zware woningbrand moet u heel wat regelen. Wij helpen u daarbij.
 • Ruim niets op en verplaats de beschadigde goederen niet vooraleer wij of een expert van de verzekeraar ter plaatse zijn geweest. Zo kunt u de schade altijd bewijzen.

Verzekering van de inhoud van de woning

Wat is onder andere verzekerd?

Schade aan de inhoud en uw huisdieren, als de schade een gevolg is van een verzekerde gebeurtenis, zoals brand, ontploffing, storm, hagel, blikseminslag, waterschade, aanrijding of (poging tot) diefstal. Er is een opsomming van verzekerde gebeurtenissen, maar daarbovenop vergoeden we ook schade door een gebeurtenis die we niet vermelden, op voorwaarde dat die gebeurtenis voor u onverwacht is en de schade minstens 1.250 euro bedraagt.

Waar bent u onder andere verzekerd?

 • Op het adres van uw woning
 • In uw individuele garage, ook als die zich elders bevindt
 • In een gehuurd studentenverblijf
 • In een rust- of verzorgingsinstelling

Ontdek ook onze interessante optionele waarborgen

OPTIE: Verzekering van waardevolle voorwerpen

Sommige voorwerpen wilt u nog extra verzekeren: voor een zelf gekozen bedrag en tegen alle risico’s. Denk maar aan uw dure elektrische fiets, een mooi kunstwerk of een dure computer,… Neem hiervoor contact op met een van onze adviseurs.

OPTIE: Verzekering voor uw zwembad

De verzekering voor uw zwembad is een alle risico’s verzekering. Dat wil zeggen dat we elke onverwachte beschadiging of vernieling van het zwembad of het zwembadtoebehoren vergoeden, tenzij het over een niet-verzekerd geval gaat dat vermeld is in de voorwaarden.

OPTIE: Verzekering voor uw tuin

Deze verzekering beschermt uw tuin tegen brand, storm, hagel, natuurrampen, aanrijding, uitgebroken vee of andere huisdieren, vandalisme, diefstal en sproeischade die u niet zelf veroorzaakt.

OPTIE: Verzekering bodemsanering

U verwarmt uw woning of appartement met stookolie? Dan staat u zelf in voor de regelmatige controle en de bodemsanering na vervuiling. Dat geldt voor eigenaars, maar ook voor huurders. Ook wanneer de vervuiling niet uw eigen schuld is, bijvoorbeeld tijdens het vullen, moet u zorgen voor de sanering van de bodem.

OPTIE: Verzekering voor de bouwer

Deze verzekering is voor iedereen die bouw-, verbouwings- of renovatieplannen heeft. Ze beschermt u vanaf de eerste steen tegen risico’s op de bouwwerf zoals werfdiefstal, beschadiging van goederen en uw bouwwerken in oprichting of ongevallen en schade bij de buren. Neem hiervoor contact op met een van onze adviseurs.

Brandverzekering verhuurder

Optionele verzekeringen voor verhuurders als uitbreiding op de verzekering voor eigenaars:

Optie: Verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid gebouw

Als eigenaar van een gebouw kunt u voor schade aan uw gebouw een beroep doen op de verzekering aansprakelijkheid in uw gezinspolis. Die verzekering geldt echter niet voor opbrengsteigendommen. Daarom is extra bescherming met de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid gebouw zo belangrijk.

Wat is onder andere verzekerd?

Deze verzekering dekt uw burgerrechtelijke aansprakelijkheid voor schade die veroorzaakt wordt door:

 • Het gebouw, de terreinen, de garage of de inhoud
 • Klusjes op het vermelde adres

Optie: Verzekering rechtsbijstand gebouw

Bij juridische geschillen die te maken hebben met het verhuurde gebouw. Kiest u voor een basisformule of wilt u uitgebreide waarborgen. Onze AREGO adviseurs helpen u met deskundig advies.

Brandverzekering huurder

De standaardverzekering biedt een brede dekking voor uw aansprakelijkheid bij schade aan uw huurwoning. Dankzij de extra opties kunt u onder andere ook uw inboedel, waardevolle voorwerpen en juridische geschillen laten meeverzekeren.

Onze AREGO adviseurs helpen u met deskundig advies.

Hoe kunnen we u helpen? Neem contact op met uw AREGO specialist.

Uw voordelen

 • Ruime waarborgen
 • Interessante opties
 • Inboedel mee verzekeren
 • AREGO Service

Arego specialist

An Buteneers

Mail 011 46 20 25

Yves Bogers

Mail 011 46 20 29

Michelle Tielens

Mail 011 46 20 35

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!