Autoverzekering op maat

Veroorzaakt u een ongeval? Het is soms snel gebeurd. Dan is het de autoverzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid die de kosten van de schade van de tegenpartij zal vergoeden. Bovendien kiest u ervoor om ook de schade aan uw voertuig of aan uzelf te beschermen. Arego zorgt voor een polis op uw maat.

Maak een afspraak

Autoverzekering

Wie een auto heeft, is wettelijk verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te sluiten. Er zijn daarbij verschillende opties mogelijk. Zo kunt u kiezen voor een verplichte autoverzekering zonder meer, een uitgebreide omniumverzekering met alles erop en eraan, of iets daartussen. Veroorzaakt u gedurende 5 jaar geen schade, dan kunt u uw premie al met de helft verminderen. Hoe veiliger u rijdt, hoe minder u betaalt.

Koopt u een nieuwe auto? We zorgen ervoor dat uw wagen wordt ingeschreven, vragen uw nieuwe nummerplaat aan en nemen contact met u op als uw auto vertrekkensklaar is. We nemen de administratie van uw nieuwe auto over.

Een autoverzekering volgens uw behoeften

De basis: de verplichte autoverzekering

U gaat de weg op met uw auto. U veroorzaakt een ongeval en de tegenpartij heeft schade. Met de verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid bent u daarvoor verzekerd. De verplichte aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die u met uw voertuig aan anderen toebrengt als u zelf in fout bent. Schade aan uw eigen auto is in dat geval niet verzekerd.

In België is het wettelijk verplicht een verzekering te sluiten die uw aansprakelijkheid dekt. De verzekering is geldig in België en in de landen die niet doorstreept zijn op de groene kaart. U bent gratis verzekerd voor schade door een gekoppelde caravan of aanhangwagen tot 750 kg MTM (maximale toegelaten massa).

U kiest voor een autoverzekering met meer bescherming

U kunt uw autoverzekering uitbreiden, zodat u meer bescherming geniet.

 • De verzekering Rechtsbijstand biedt deskundig advies en juridische hulp bij schade.
 • De Omniumverzekering Alle Risico’s of volledige omnium vergoedt de schade aan de eigen auto, ook als u zelf in fout bent.
 • De Gedeeltelijke Omniumverzekering of kleine omnium verzekering vergoedt de schade aan de eigen auto door diefstal, glasbreuk, natuurgeweld, brand, het knagen van marters,…
 • De Ongevallenverzekering Bestuurder verzekert lichamelijke letsels bij een ongeval, ook als u verantwoordelijk bent voor het ongeval.
 • De KBC-VAB Bijstand biedt bijstand na een ongeval, diefstal of ziekte van de bestuurder. U kunt dit nog aanvullen met pechverhelping en een wereldwijde reisbijstand voor het hele gezin, ongeacht het vervoermiddel.

Veilige chauffeurs krijgen korting

We werken niet meer met een bonus-malussysteem. Dankzij een joker en een korting op de BA-verzekering genieten goede chauffeurs van meer voordelen. Want ook wie voorzichtig rijdt, kan al eens een fout maken.

Bij KBC verdient u na 5 schadevrije jaren een joker. Heeft u dan toch een ongeval waarbij u in de fout bent? Dan wordt uw joker ingezet en behoudt u uw voordelige premie. Na 5 schadevrije jaren, waarbij u hele tijd verzekerd was, verdient u weer een nieuwe joker. Zo behoudt u bij een eenmalige fout toch uw voordelige premie. Daarnaast geniet u als goede chauffeur een korting van 10% op uw verplichte BA-verzekering. Veroorzaakt u toch een ongeval en heeft u geen joker? Dan kunt u die korting gedurende een jaar niet genieten. Bent u opnieuw een jaar schadevrij, dan krijgt u terug de korting.

Een nieuwe auto? AREGO neemt de administratie over

Sluit u een verzekering voor uw nieuwe auto, dan zorgt AREGO ervoor dat uw nummerplaat en alle papieren, inclusief groene kaart, klaarliggen in uw auto wanneer u hem mag afhalen in de garage. U hoeft dus enkel nog de sleutels in ontvangst te nemen en naar buiten te rijden.

Wat als uw kinderen leren rijden?

Als ouder wilt u de beste bescherming voor uw kinderen, ook als ze met de auto leren rijden en later hun eigen auto besturen. Daarom biedt AREGO twee voordelen voor jonge bestuurders:

 • Met de KBC Start2Drive formule neemt u uw kind op in uw autoverzekering als hij of zij leert rijden. U betaalt daarvoor geen extra premie.
 • Met de KBC MyFirstCar formule krijgt uw kind een autoverzekering op eigen naam tegen een extra voordelig tarief.

Levenslange verzekeringsgarantie: ook op latere leeftijd blijft u verzekerd

Bent u tussen 55 en 65 jaar oud, minstens 5 jaar klant bij KBC Verzekeringen en 5 jaar ongevalsvrij? Dan geniet u onze levenslange verzekeringsgarantie. Wij verzekeren u dat uw verplichte aansprakelijkheidsverzekering niet wordt opgezegd. Ook niet bij aangifte van een schadegeval.

Hoe kunnen we u helpen? Neem contact op met uw AREGO specialist.

Uw voordelen

 • Autoverzekering op maat
 • Veilig rijden is minder betalen
 • Formule jongere bestuurder
 • Wij doen uw administratie

Arego specialist

An Buteneers

Mail 011 46 20 25

Yves Bogers

Mail 011 46 20 29

Michelle Tielens

Mail 011 46 20 35

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!