Een last minute probleem?

Een vakantie die in het water valt. Niet alleen spijtig voor de gemiste vakantie, maar ook voor de kosten waarvoor u meestal moet opdraaien omdat u niet op reis kunt vertrekken of vervroegd moet terugkeren.

Maak een afspraak

Annuleringsverzekering

Wat met uw kosten aan de reissom die u geheel of gedeeltelijk verschuldigd blijft, de vergoeding die u moet betalen om de huur van het vakantieverblijf te annuleren, het verlies van vakantiedagen als u vroeger terugkeert, de kosten om tickets te herboeken, … Omdat die kosten hoog kunnen oplopen doet u er goed aan een annuleringsverzekering te sluiten die u de betaling waarborgt van de kosten die u niet kunt recupereren als u uw reis moet annuleren of vervroegd moet terugkeren wegens een van de beschreven gebeurtenissen.

Wat is verzekerd?

Met de Annuleringsverzekering worden de kosten terugbetaald die u niet kunt recupereren of extra moet maken als u uw reis onverwacht moet annuleren of als u vervroegd moet terugkeren. De volgende gebeurtenissen zijn een geldige reden om uw reis te annuleren of vroegtijdig terug te keren:

  • Gezondheidsredenen zoals ziekte, ongeval, overlijden,…
  • Studies en werk: herexamen, ontslag,…
  • Overheid en reisformaliteiten: u wordt opgeroepen als jurylid, het Ministerie van Buitenlandse Zaken wijzigde het reisadvies na het boeken van de reis,…
  • Gemist vertrek van vliegtuig, boot of trein: onverwachte vertraging van het geboekte vervoer met minstens 48 uur,…
  • De annuleringsverzekering geldt wereldwijd

Voor vragen over het coronavirus en uw annuleringsverzekering, verwijzen we u naar de KBC Website en kunt op de link klikken.

Wat is onder andere niet verzekerd?

Gebeurtenissen die u al kende toen u de reis boekte of de verzekering afsloot en die maken dat de annulering niet onverwacht is. Ook verwikkelingen of verergeringen van een bestaande ziekte die u kunt beschouwen als een normaal verloop van de ziekte en die gekend waren op het ogenblik dat u de reis boekte…

Het uitbreken van het coronavirus is geen geldige reden om te annuleren. Epidemieën zijn niet gedekt in de KBC annuleringsverzekering.

Onze waarborg

Bij een keuze voor de KBC-Polis voor uw reizen, vergoeden we tot maximaal 12 500 euro per reis voor alle verzekerden samen. Bij keuze voor de VIP-formule worden de verzekerde bedragen zelfs verdubbeld. Of geniet van onze Plusgarantie. Het is onmogelijk om alle mogelijke situaties te beschrijven waarvoor een annulering gerechtvaardigd is. Daarom kunt u kiezen voor de extra zekerheid om iedere gebeurtenis te aanvaarden die niet beschreven werd en voor u een overmachtssituatie uitmaakt die volledig buiten uw wil ligt. Als u kiest voor onze Plusgarantie, moet u een eigen aandeel dragen in de verzekerde kosten van 25%.

De verzekering geldt voor reizen in de gehele wereld.

Hoe kunnen we u helpen? Neem contact op met uw AREGO specialist.

Uw voordelen

  • Wereldwijde dekking
  • Ruime waarborgen
  • VIP-formule
  • Optie zakenreizen

Arego specialist

An Buteneers

Mail 011 46 20 25

Yves Bogers

Mail 011 46 20 29

Michelle Tielens

Mail 011 46 20 35

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!